sfaturi medicale din cartile copilariei

Sfaturi din trecut pentru o viață sănătoasă în prezent

Ne plac cărțile din trecut și avem multe astfel de exemplare acasă. Tot frunzărindu-le, în aceste zile de răgaz, am dat peste câteva idei ce seamănă fantastic cu cele ce răsună azi obsesiv din tot felul de ecrane sau difuzoare.

În 2020 avem butoane cam pentru orice, dar oamenii încă au nevoie să li se amintească să se spele pe mâini, să facă mișcare sau să nu cumpere mai mult decât au nevoie.

Așa că ne-am bucurat să găsim, să fotografiem și să urcăm aici câteva gânduri simple, din câteva cărți din colecția noastră cu trecut. Suntem mari amatori de istorie semi-recentă și colecționând lucruri apartinând perioadei interbelice și anilor ’70-’90 observăm adesea cum anumite lucruri sunt valabile chiar și după aproape un secol. Da, unele idei sunt stângace, alte scorțoase, câteva așezate într-un limbaj educaționalo-tovărășesc, dar dincolo de formele lor, mai toate au reușit să facă ceva dorit de orice autor: să străbată timpul. Chiar dacă dorim să uităm că au existat anumite perioade, unele inițiative din acele epoci erau de apreciat. La urma urmelor, în spatele lor stătea și dorința de a ne fi tuturor mai bine. O societate sănătoasă nu este doar aceea în care toți ai ei sunt sănătoși, ci și cea în care fiecare furnicuță din mușuroi știe că acest lucru poate fi influențat și de ea.

Mai jos, câteva exemple ce sperăm să îți arate că nu avem nevoie de crize, războaie sau pandemii pentru a avea grijă de noi, a fi echilibrați, buni și darnici.

carte copii carticica noastra

ai grija de tine

sfaturi medicale din cartile copilariei

despre igiena in cartile copilariei

bucataria in timp de razboi

idei sustenabile din perioada razboiului

razboiul si sustenabilitatea

pliant scolar despre igiena

ilustratii pentru educatia copiilor

orar scolar din anii 80

afise fara computer

2 Responses

Lasă un comentariu